Seirijų Antano Žmuidzinavičiaus gimnazija Tik dideliu darbu pasiekiami geri rezultatai. Atraskite, siekite, patirkite ir džiaukitės. Tegu pasiekimai pranoksta lūkesčius. Direktorė

Rugsėjo 1-osios šventė Seirijų Antano Žmuidzinavičiaus gimnazijoje

     Šventiškas rugsėjo 1-osios rytas Seirijų Antano Žmuidzinavičiaus gimnazijos mokiniams prasidėjo Seirijų Švč. Mergelės Marijos Škaplierinės bažnyčioje, kur naujų mokslo metų pradžios proga buvo aukojamos Šv. Mišios. Seirijų parapijos klebonas Sigitas Bitkauskas šventiškai pradėjęs pamaldas sveikino visus gimnazistus ir linkėjo, kad naujieji mokslo metai būtų ne tik prasmingi, bet ir saugūs kelyje.
     Po Šv. Mišių šventė iškilminga eisena persikėlė į gimnazijos kiemą. Gimnazijos direktorė Zita Ščerbetkienė pasveikino visus susirinkusiuosius ir linkėdama ieškant ne lengviausių, bet pačių tikriausių kelių sėkmingai įveikti šiuos mokslo metus atidarė Rugsėjo 1-osios šventę. Sveikinamąjį žodį tarė ir šventėje dalyvavę Lazdijų rajono savivaldybės mero patarėjas Jonas Gudžiauskas ir Seirijų seniūnijos seniūnė Česlova Šmulkštienė. Renginyje dalyvavo ir Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Lazdijų rajono policijos komisariato Bendruomenės pareigūnė Renata Ribinskienė ir VĮ „Alytaus regiono keliai“ Kelių priežiūros ir saugaus eismo skyriaus inžinierė Neringa Makaveckienė, kurios taip pat pasveikino visus susirinkusiuosius ir saugiam rudeniui dovanojo atšvaitus.
     70 – oji abiturientų laida itin pasistengė, organizuodama pirmąją mokslo metų šventę. Ji buvo papuošta ne tik gėlėmis, balionais, nuostabiomis eilėmis ir dainomis, bet ir sukurta puiki ir šilta nuotaika, betarpiška ir iškilminga atmosfera. Visi –  mokiniai, tėveliai, mokytojai, specialistai, darbuotojai, svečiai – jautėsi pastebėti, pajuto šventės dvasią. Ačiū abiturientams ir jų auklėtojai Daivai Kazlauskienei už gražią šventę.
      Lietuvos automobilių kelių direkcija prie Susisiekimo ministerijos kartu su Alytaus apskrities vyriausiuoju policijos komisariatu ir VĮ „Alytaus regiono keliai“ vykdo saugaus eismo prevencines priemones, skatinančias vaikus saugiai elgtis kelyje. Visą rudenį Lazdijų rajono savivaldybės švietimo ir mokslo įstaigose bus įgyvendinami bendri saugaus eismo projektai.