Seirijų Antano Žmuidzinavičiaus gimnazija Tik dideliu darbu pasiekiami geri rezultatai. Atraskite, siekite, patirkite ir džiaukitės. Tegu pasiekimai pranoksta lūkesčius. Direktorė

2015-2016 mokslo metų įvykiai

Vaikų vasaros poilsio sovykla


Balandžio 25 - gegužės 27   dienomis Seirijų miestelio bibliotekoje vyko Seirijų Antano Žmuidzinavičiaus gimnazijos mokinių piešinių paroda „Kitu žvilgsniu“. Dalyvavo įvairaus amžiaus mokiniai - nuo septintokų iki trečios gimnazijos klasės mokinių.  Savo darbus parodai pristatė Dovilė Vekterytė 6 kl, Aldas Albavičius 7b kl, Greta Kandratavičiūtė 8 kl, Gabija Griškonytė 8 kl., Evelina Sasnauskaitė 8 kl., Rytis Skvarčius III g kl., Edita Staniūnaitė Ig kl., Monika Zorūbaitė IIag kl. Geriausio piešinio rinkimai vyko internetu,  „Facebook“ paskyroje. Lankytojai galėjo balsuoti už jiems labiausiai patikusių kūrinį. Daugiausiai balsų sulaukė Gretos Kandratavičiūtės tapybos darbas, pavadinimu „Nuotaikos“. Greta  užėmė  pirmąją vietą ir gavo Seirijų miestelio bibliotekos paskirtą  100 eurų premiją.  Sveikiname Gretą!



 


    Bėgimas per Lietuvos mokyklas

     Gegužės 13 d. Lietuvoje startavo analogų iki šiol neturėjusi akcija " Už laimingesnius vaikus mokyklose". Jos sumanytojas - bėgikas mėgėjas, Demokratinės mokyklos Vilniuje vadovas Nerijus Buivydas. Šia akcija jos sumanytojas metė sau iššūkį - nubėgti 20 maratonų per 20 dienų, aplankant 20 Lietuvos mokyklų, ir taip atkreipiant  visuomenės dėmesį į švietimo problemas.
     Gegužės 15 d. Nerijus Buivydas bėgo trečią maratoną per Seirijus į Šventežerio mokyklą. Mūsų gimnazijos mokiniai pasitiko akcijos sumanytoją prie Seirijų ribos ir kartu nubėgo apie 5 kilometrus, simboliškai palaikydami bėgiką.
      Tą pačią dieną gimnazijos mokinių savivaldos atstovai dalyvavo Šventežerio mokykloje vykusioje diskusijoje " Ką galėtume padaryti, kad mokiniai mokykloje jaustųsi laimingesni".


 I g klasės mokinė Aurida Buzaitė

 

 


 

 Skirkim 2% paramą Seirijų A.Žmuidzinavičiaus gimnazijai

Kiekvienas mokesčių mokėtojas turi teisę kasmet skirti dalį (iki 2%) gyventojų pajamų mokesčio (GPM) pasirinktai organizacijai. Labai prašome  paramą skirti Seirijų A.Žmuidzinavičiaus gimnazijai paramos gavėjo identifikacinis numeris (kodas) – 190609240.  Prašymą reikia pateikti iki gegužės 2 d. Tai galima padaryti 2 būdais:
Elektroninis būdas
Prisijunkite prie Elektroninės Deklaravimo Sistemos per savo internetinį banką ir užpildykite ten esančią formą FR0512 v.2.
"Popierinis" būdas
Užpildykite popierinę 2% GPM skyrimo formą ir siųskite paštu į VMI Deklaracijų tvarkymo skyrius, Neravų g. 8, Druskininkai  arba į jūsų gyvenamosios vietos VMI. Užpildytą formą taip pat galite įteikti gyvenamosios vietos VMI darbuotojui. Įteikiant prašymą reikia turėti asmens dokumentą.
Patarimai:
- ant voko reikia nurodyti savo vardą, pavardę ir adresą. - pasirašykite ant voko klijavimo linijos taip, kad neįmanoma būtų atidaryti voko nepažeidžiant parašo.
- blankus galima nemokamai gauti VMI teritoriniuose skyriuose arba užsukus į gimnazijos raštinę.


 Balandžio 26 –tą dieną sukanka 30 metų (1986), kai tuometės Seirijų vidurinės mokyklos mokytojų G.Rimšienės, B.Ambrulevičiaus ir A.Rimšos pastangomis buvo įkurtas ir atidarytas garsaus seirijiškio dailininko Antano Žmuidzinavičiaus kambarys – muziejus.

    Laikas nestovi vietoje. Per tris dešimtmečius muziejus taip pat  keitėsi. Ir čia koją įkėlė naujosios technologijos: kompiuteris, multimedija. Muziejui nupirktos kėdės, čia vyksta pamokos, edukaciniai užsiėmimai. Tačiau kad ir kaip viskas keistųsi gimnazijoje, mes čia laikome uždarę senąją, tikrąją mokyklos dvasią, kurios įkvėpti  dažnai sugrįžta nemažas būrelis buvusių mūsų mokyklos mokinių.


 



Balandžio 18 d. gimnazijoje vyko akcija " Pasodink sodely dar vieną medelį". Šią akciją organizavo mokinių savivalda, o prie jos prisijungė 5- IV g klasės ir jų auklėtojos, direktorė Zita Ščerbetkienė, gimnazijoje dirbantys mokinių tėvai.

  Nuoširdžiai dėkojame visiems, prisidėjusiems prie šios gražios idėjos. Akcijos vaizdai

                               
                                                     Mokinių savivalda

 


 

Seirijų A.Žmuidzinavičiaus gimnazijoje – ir Antano Kudzio vardo premija abiturientams

    Jau beveik pusė metų praėjo nuo to laiko, kai Amžinybėn iškeliavo akademikas profesorius, Seirijų A.Žmuidzinavičiaus gimnazijos mecenatas Antanas Kudzys, tačiau jo vardas gimnazijoje tebeskamba. Pastaruoju metu – dar ir dėl to, kad akademiko vardą jo sūnūs Vytautas ir Algirdas nusprendė įamžinti įsteigdami Antano Kudzio vardo premiją Seirijų A.Žmuidzinavičiaus gimnazijos mokiniams. Primenu, kad nuo 2005 metų gimnazijos mokiniams teikiama Prano Kudzio, I-jo laipsnio Vyties Kryžiaus Kavalieriaus,  akademiko tėvo vardo premija.
    2016 m. balandžio 13 d. mokytojų taryba patvirtino antrąją, akademiko profesoriaus mokslų daktaro Antano Kudzio vardo premiją. Finansinė šių premijų išraiška lieka nepakitusi – 600 eurų arba po 300 eurų kiekviena, tačiau nuostatai šiek tiek keitėsi – dabar į Antano Kudzio vardo premiją gali pretenduoti ne tik socialiai remtini, bet visi baigiamosios klasės mokiniai, turintys aukštų akademinių pasiekimų.
   Smagu, kad su gimnazija labai gražiai bendrauja tiek A.Kudzio sūnus Vytautas, tiek sūnėnas Arūnas Alesius. Pastarasis nuolat pasidomi kaip mums sekasi, kaip gyvena, mokosi ar dirba ankstesnių laidų premijantai, dažnai ir pats su jais pabendrauja, pataria.
    Vytautas Kudzys, tvarkydamas tėvo archyvą, atrinko ir padovanojo gimnazijos bibliotekai, muziejui ir mokytojams bei mokiniams 102 egzempliorius vertingų leidinių – knygų, albumų, chrestomatijų, „Pasaulinės literatūros bibliotekos“ knygų komplektą. Nuoširdžiai dėkojame jam už tai. (Dovanotų knygų sąrašas)
    Džiaugiamės ir didžiuojamės šiuo bendravimu ir siekiame mokiniuose išsaugoti ne tik prisiminimus apie akademiką Antaną Kudzį, bet ir pagarbą jam. Štai ir balandžio mėn. išvykę į Vilniaus aukštąsias mokyklas, II g klasės mokiniai, kartu su auklėtoju E.Turčinavičium ir socialine pedagoge J.Juodzevičiene, apsilankė Antakalnio kapinėse, pagerbė akademiko kapą, padėjo ant jo gėlių.

 Seirijiečiai Antakalnio kapinėse 2016 m. balandžio 15 d.

 Seirijų A.Žmuidzinavičiaus gimnazijos direktorė      Zita Ščerbetkienė


     2016 m. balandžio 8 d. Vilniuje vyko edukacinio konkurso-protų mūšio „Kartu mes Lietuva“ nacionalinis finalas.
     Konkursas, skirtas paminėti dvi mūsų šalies valstybingumui svarbias datas  - Vasario 16-ąją ir Kovo 11-ąją, todėl šių švenčių išvakarėse jis yko mokyklose, apskričių centruose. Jame dalyvavo per 1000 mokinių, jų tėvų ir mokytojų komandų. Džiaugiamės ir didžiuojamės  savo gimnazijos komanda - mokytojais L.Bielevičiene, G.Kanapicku, IIIg klasės mokiniais A.Pilvelyte, A.Turčinavičiūte, L.Visocku bei IIag klasės mokine M.Zorūbaite, kurie nugalėjo Alytaus apskrities komandas ir finaliniame etape užėmė IV vietą (iš 12).


 

Tarptautinis mokinių, mokytojų ir visuomenės sveikatos priežiūros specialistų konkursas „Sveikuolių sveikuoliai

      Kovo 18 dieną Kėdainių arenoje vyko mokinių, mokytojų ir visuomenės sveikatos priežiūros specialistų konkursas ,,Sveikuolių sveikuoliai“. Kuriame dalyvavo IIa g klasės mokiniai, Erika Ivoškaitė, Leta Baužytė, Monika Zorūbaitė, Deimantė Krasnickaitė, Aidas Sabestinas bei biologijos mokytoja A. Baranauskienė ir visuomenės sveikatos priežiūros specialistė J. Brazauskienė.
      Konkursą organizavo Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministerija, Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerija, Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras (LMNŠC), Sveikatos mokymo ir ligų prevencijos centras (SMLPC), savivaldybės. Konkurso tikslas – ugdyti vaikų ir mokinių gebėjimus saugoti ir stiprinti savo ir kitų sveikatą, skatinti vaikų, mokinių, mokytojų ir visuomenės sveikatos priežiūros specialistų bendradarbiavimą, vertinti savo ir kitų potencialą dirbant komandoje.