Seirijų Antano Žmuidzinavičiaus gimnazija Tik dideliu darbu pasiekiami geri rezultatai. Atraskite, siekite, patirkite ir džiaukitės. Tegu pasiekimai pranoksta lūkesčius. Direktorė

     Pakuočių atliekų tvarkymo organizacija „Žaliasis taškas“ ir aplinkosauginiu švietimu besirūpinanti iniciatyva „Kita forma“ šių metų kovo – lapkričio mėnesiais organizavo konkursą „Žalioji odisėja“. Susibūrėme į aplinkosauga besidominčių mokinių komandą „Seira“ ir drąsiai priėmėme konkurso organizatorių iššūkį. Pimajame šio konkurso etape darėme praktinę užduotį, kurią turėjome nusiųsti iki kovo 22 d. Gegužės mėnesį buvo atrinkta 40 komandų, kurios atlikdamos praktines užduotis galėjo užsidirbti papildomų taškų. Taip ir padarėme, tad patekome į pusfinalį, kuris nuotoliniu būdu vyko spalio 22-23 dienomis, klimato savaitės metu. Pusfinalyje turėjome atsakinėti į klausimus bei spręsti užduotis. Buvome įvertinti gan gerai, tad pakliuvome ir į paskutinį etapą – finalą, kuris vyko lapkričio 23 dieną Vilniaus Gedimino technikos universitete. Užėmėme 9 vietą iš 13. Kad taip gerai pasirodėme respublikiniame konkurse „Žalioji odisėja“, tai yra nuopelnas visos mūsų komandos, kurioje skirtinguose etapuose pakeisdami vieni kitus dalyvavo šie mokiniai: Augustė Juodzevičiūtė, Meda Griškonytė, Ieva Zdanavičiūtė, Laurynas Jarašius, Augustė Laibinytė, Kamilė Vabalaitė, Gintarė Berškytė, Kajus Blaževičius, Domantas Blaževičius ir aš, šių eilučių autorė Augustė.
     Džiaugiamės įdomia ir naudinga patirtimi bei dėkojame mokytojai Aušrutei Strigūnienei, paskatinusiai dalyvauti konkurse.

Komandos „Seira“ kapitonė Augustė Bundzaitė