Seirijų Antano Žmuidzinavičiaus gimnazija Tik dideliu darbu pasiekiami geri rezultatai. Atraskite, siekite, patirkite ir džiaukitės. Tegu pasiekimai pranoksta lūkesčius. Direktorė

Gruodžio 19 diena - netradicinio ugdymo diena, Seirijų A. Žmuidzinavičiaus gimnazijos pradinukams prasidėjo ketvirtosios,  Adventinės,  Angelų žvakės, įžiebimu. Mokiniai stebėjo penktokų paruoštą spektakliuką apie angelų kelionę žemėje. Spektakliukas pamokė mus džiaugtis kasdienybe ir plačiau atmerkti akis - juk tai, kas iš tiesų svarbu visada būna netoli mūsų, tereikia pamatyti.
  Po apmąstymų rytmečio pamažu prasidėjo linksmybės. Netrukus mažuosius mokinukus aplankė pasakų personažai. Tai: Pepė Ilgakojinė, Kakė Makė, Ragana Lilė ir mergaitė, kuri niekaip negalėjo išsirinkti įdomiausios knygos. Šiuos personažus įkūnijo Lazdijų r. savivaldybės viešosios bibliotekos darbuotojos.
 Knygų personažai išradingai, įdomiai ir linksmai prisistatė ir papasakojo, iš kokių knygų atvyko. Šie linksmi personažai aktyviai įtraukė ir mokinius. Vaikai noriai  linksminosi žaisdami ir mankštindamiesi. Taip pat turėjo galimybę ir galveles pasukti, atlikdami pateiktas įvairias užduotis, klausimus, mįsles.
  Tačiau linksmybės tuo nesibaigė. Pradinukai sulaukė dar ir kitų personažų, kuriuos įkūnijo „Drakoniuko“ teatro aktoriai.
 Vaikai išgirdo istoriją apie ką tik iškeptą, gražų, kvepiantį cinamonu Kalėdinį Meduolį. Spektaklio metu mažieji suprato, kad geri poelgiai sušildo labiau, nei kaitri saulė, o Kalėdos kvepia ne tik cinamonu, bet ir gerumu.
 Viso pasirodymo metu vaikai dūko su „Drakoniuko „ teatro herojais, o visų lauktas ir pasiilgtas Kalėdų Senelis, ne tik mokė kalbėti laplandietiškai, bandė prišaukti pūgą, bet ir stebino dar nematytais žaidimais bei dainomis.

 Diena buvo išties dvasinga, prasminga ir šauni.