Seirijų Antano Žmuidzinavičiaus gimnazija Tik dideliu darbu pasiekiami geri rezultatai. Atraskite, siekite, patirkite ir džiaukitės. Tegu pasiekimai pranoksta lūkesčius. Direktorė

Teizų bibliotekos vyresnioji specialistė Daiva pradinukus įdomiai supažindino su bibliotekininko profesija

     Balandžio 20 d. popietę 1-4 klasių mokinius salėje pasitiko Lazdijų r. Teizų bibliotekos vyresn. specialistė Daiva Karaliūnienė. Ji, apsirėdžiusi raganiūkštės personažu, vaikams pasakojo apie bibliotekininkės darbą, koks jis buvo ramus anksčiau ir koks įdomus bei įvairiapusis yra dabar. Pasidalijo kaip bibliotekos darbuotojai kūrybiškai bando sudominti nuo mažiausio iki didžiausio skaitytojo, rengia įvairias edukacijas, pristato knygas ir jų autorius bei veda įvairius kultūrinius renginius.
     Kadangi šie metai yra atmintini Dzūkijos (Dainavos) metai paskelbti siekiant pažymėti Dainavos vardo pirmojo paminėjimo istoriniuose šaltiniuose 770 metų jubiliejų, visi kartu sudainavome dzūkišką, labai gerai atmintį lavinančią dainą „Avižėla iškulta buvai“. Kita bibliotekininkės paruošta užduotis vaikams buvo - profesijų šarados. Pradinukai traukė profesijos pavadinimą ir be žodžių vaidino, o likusieji mokinukai gana sėkmingai spėliojo profesijas. Kartu su mokiniais „raganiūkštė“ Daiva prisiminė ir poeto Anzelmo Matučio 100 metų gimimo metines. Ta proga visi kartu sudainavome dainą pagal  A. Matučio eilėraščio žodžius.
     Paskui visi 1-4 klasių mokiniai sušoko bendrą raganiūkštės vedamą šokį ir sustojome bendrai smagiai nuotraukai.